tiistai 20. maaliskuuta 2012

Tottistelua melekosella loppuhuipennuksella!

Kevään lähestyessä omistajaan on iskenyt tottisinnostus! Reiman kanssa on harrasteltu tottista pennusta lähtien vaihtelevalla aktiivisuudella. Kävimme HSKP:n pentutottiksen Rein ollessa noin puolivuotias, ja viime syksynä, noin vuoden iässä, AKK:n Idan pitämän muutaman kerran alkeiskurssin. Muuten ollaan treenailtu keskenämme ja AKK:n vapaissa tottiskokoontumisissa. Tänään kerättiin jälleen porukka kasaan, ja paikalla oli neljä koirakkoa.

Olin kerrankin suunnitellut treenit valmiiksi:

1. Sivulletulo eri kulmissa

2. Seuraamista: namilla imuutus/askel-pari ilman namia.

3. Seisomaan jääminen: namilla pysäytys, käsky ja vapautus, välillä pieni odotus ennen vapautusta

4. Paikallamakuu ryhmässä

5. Luoksetulo superpalkalla

Ykkösestä kolmoseen treenasin noin 10 minuutissa, joten otettiin vähän variaatioita: seuraamisessa ja sivulletulossa mukaan naksutin ja palkka kiposta. Hienosti meni, seuraaminen vaan vaatii paljon vielä treeniä. Seisomaan jäämisessä otin myös naksun ja kipon käyttöön. Koira istumaan n.metrin päähän namista, käsiohjauksella avustus seisomaan, naksautus ja vapautus palkalle. Reima hiffasi ja tarjosi itse aika nopeasti seisomista, jess!

Palkkasin välillä pesukarhulla, ja Reima vähän turhan paljon omii lelua omaan vingutteluun, eikä tuo tarpeeksi aktiivisesti lelua ohjaajalle. Harjoiteltiin sitten kahdella lelulla Mujusen oppien mukaan, ja Reima pysyi hienosti messissä ja toi leluja vuorotellen ihan jalkoihin. Loppuajan se palauttikin lelua paremmin.

Lisäksi otettiin istu-maahan-istu-treeniä. Maahanmeno on vahva, mutta istumaan nouseminen ei niin kivaa, niinpä olen viime aikoina harrastanut paljon palkkausta istumisesta, ja se kyllä tuottaa tulosta.

Paikallamakuuseen saatiin vaan yksi kaveri, jota käytiin välillä palkkaamassa. Reiman kanssa otettiin joku parin minuutin paikallaolo noin 10m etäisyydeltä. Mun selän takana lenkkeili jotain koiria, ja Rei niitä kuikuili, mutta pysyi paikoillaan siitä huolimatta. Lisäksi otettiin muutama viereen->maahan->odota->vapaa-pikatreeni, että saatiin varmuutta maahan menoon heti, ensimmäisellä käskyllä.

Noh. Lopuksi grande finale, luoksetulo koiraporukan luota n. 15m? päähän, palkkaus uskollisella pesukarhuskinneezillä. Reima odotti kauniisti, tuli luokse vauhdilla, sinkoutui pesukarhun perässä onskina penkkaan, alkoi riekkumisen, mutta koska on junnu-uros, ja treenattu oltiin jo melkein tunti, eli pissahätä varmasti oli ihan hirrrrrrveen kova, ajatteli merkata samalla kun leikkii! Harmi vain, että pesukarhu oli ajautunut masun alle targetalueelle ja sai täysosuman. Oivoi.. Ei sitten käytetty sinä enää palkkauksessa... Lähinnä omistajan mielenrauhan takia otettiin sama harjoitus, mutta vaadin viereentulon lopuksi(mikä hidasti loppua vähän) ja palkkasin namilla.

Totaalifiilis treeneistä tosi jees! Jätkä pysyi taas irti kuulolla, eikä häiriöitynyt muista treenaamisista. Aluksi niillä oli Virkun kanssa lappalaiskuoro: molemmat piippailivat, kun omistajat juorusivat ennen treenien alkua. Tää hiniseminen ei vaikuta treenaamiseen kyllä mitenkään, mutta onhan se pirun ärsyttävää. No nyt meni kyllä pitkän tottistelutauon piikkiin. Ensi viikolla uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti