lauantai 18. tammikuuta 2014

Back in business!

Noniin, monet treenit kirjattavana. Sainkin jo närkästynyttä lukijapalautetta, kun ei blogi päivity. Nöyrin anteeksipyyntö ja tässä raportti viime aikojen puuhailuista:

Joululomalla ei tietenkään treenattu niin paljon kuin suunnittelin. Agilitya ei ollenkaan, tokoa muutaman kerran itseksemme. Töitä riitti ja vapailla oli muutakin puuhailtavaa. Lisäksi sinnikäs  flunssa yritti häiritä meikän rahantuloa, joten joulunpyhät lähinnä nukuin ja kävin doupattuna töissä hortoilemassa.

Viime lauantain tokotreeneihin mennessä fiilis oli siis pelonsekainen. No onneksi Reima opiskelee tauoillakin (???), tai sitten muutkaan eivät olleet treenanneet, sillä ei me kovin pahoja haukkuja saatu!:D Mitä puuhailtiin:

  • kaukokäskyt: tekniikkatreeniä, hinkkailua, jatkaajatkaa vaan
  • nouto: hitaampi tullessa kuin mennessä. Lääkkeeksi vauhtinoutotreeniä, erikseen sit pitoa.
  • seuraamiskuvio: vähän löysä, haahuili, seilasi
  • paikallamakuu: tuplakäskyllä maahan, makasi vähä mutkalla, muuten ok
  • luoksepäästävyys vieraan miehen kanssa: no problemo.

Treenit oli hyvät ja tehokkaat, meillä oli kaksi koutsia, ja saatiin paljon henk. koht. ohjausta. Paketti pysyi hyvin kasassa ja Reiskallakin taisi olla hauskaa! Viikon aikana olemme treenailleet noutojuttuja, luoksetuloa pysäytyksellä ja ilman, seuraamista vähän eri kuvioita ja hihnalla ja ilman, kaukokäskyihin uusi vihjesana "kauko" ja käskyt "sit" "up" ja "down" (meinaan muutes ruveta muutenkin puhumaan Reiskalle englantia tän treenin yhteydessä...). Treenailtu ollaan kotona sisällä, kotona pihalla ja eilen Elinan ja Sutsin kanssa Viikissä. Paikallamakuu otettiin eilen myös, ihme haistelua, mutta kyllä se pysyy silti.

Maanantaina oli IHAH.n aksatreenit. Teemana putkijarru ja kepit osana rataa. Tehtiin aika tosi simppeliä pätkää: hyppy putki kepit, palkka, tai putki, pari hyppyä takaaleikkauksella, palkka, tai suoralla hyppyjä ja rengas ja palkka. Lisäksi keinua yksittäisenä, sitä saa ruveta nostamaan. Kepeissä oli aluksi kaikki verkot, mutta niitä irroteltiin väliltä, ja hyvin meni! Kivat treenit, reiska ei leiskunut kovin pahasti.

Tiistaina Maisa piti AKK-porukalle hyppytekniikkatreenit. Ensimmäisessä osassa tehtiin perussarjan avulla korkeuden arviointia, toisessa osassa kasvavaa sarjaa "loppukevennyksenä". Ensimmäisessä osassa reiska räiski ihan ihmeellisesti menemään ja hyppi milloin mitenkin. Kuulemma kesästä tekniikka mennyt huonoon suuntaan, ohjeeksi käynti fyssarilla ja treeneissä matalat hypyt (35-40cm). Kasvavalla sarjalla kummempia ongelmia ei ollut, eli voi myös olla, että Reiman mielessä kummittelee viime hyppistreeni, jolloin se heti ensimmäisellä toistolla rysäytti syystä x viimeisen asteen päälle. Nyt vaan hyvää fyssaria metsästämään! Maijulle suurkiitos treeneistä!

Äsken käytiin taas tokoilemassa. Varakoutsi veti treenit, kerrattiin viime viikon juttuja. Osallistujia oli vain kolme, vuorotellen otettiin koutsin kanssa noutoa ja kaukoja, ja yksin treenailtiin vierelle tuloa, seuraamista yms peilien avulla. Me aloitettiin peilitreenillä. Reima piiiiiiippasi. Pari kertaa käskin sen pois luotani, kun ääni alkoi kohota. No sitten se laamaili, koska häntä oli kohdeltu Väärin. Pfiuuuuuuuuuu..... No ei muutaku vähä helpotusta treeniin, namikäsi esiin, ja helppoja pikkujuttuja, joilla saatiin hyvä mieli molemmille.

Noudossa tehtiin vauhtinouto ja palautus erikseen, ohjaaja kehui, että hyvin menee, Reima on innokas ja palauttaa kivasti. Koko liike tehtiin myös, se vaatii vielä lisäkäskyjä yms, mutta kyllä se siitä. Ohjaaja kyllä joutuu heittokouluun!:D 10m naru, ja sen päästä päähän heittelyä. Jännittävää.

Kaukoista istu-maahan on jo aika kaunis. Seiso-maahan sinnepäin, mutta seiso-istu, se on murheenkryyni. Reima on oppinut siirtämään takajalkojaan eteenpäin, ja sitä nyt hinkataan sitten tuskaisen hitaasti oikeammaksi. Paaaahhhhh..........

Lopuksi tehtiin vuorotellen seuraamiskuviot. Tää meni yllättäen hyvin! Reima ei seilannut, pysyi kuulolla hyvin, teki oikeelle ja täyskäännöksen hyvin, ja jopa pysähty kauniisti sivulle istumaan suoraan juoksusta. Vasemmalle käännös otettiin erillisenä juttuna, ja siinä meinasi peppu laskea maahan. Saatiin neuvoksi sellainen askelkuvio, joka EI tule ikipäivänä meikän koordinaatiokyvyllä toimimaan, tai pidempi harppaus heti käännöksen jälkeen. No näillä jättikoivillahan se onnistuu!

Itseksemme tehtiin odotellessa hyppyä. Paha, paha. Vieressä oli A. Selkeesti se kiihdytti Reimaa, mutta suoritti sentään oikean esteen:,D Mitä nyt vähän odotellessa kävi putken läpi juoksemassa. Pössöö.

Lopuksi tehtiin paikallamakuu väljässä rivissä. Reima oli ensin reunassa, mutta kaksi muuta koiraa kommentoivat toisilleen niin kovasti jo ennen suoritusta, että Reiska thö partiolainen siirrettiin keskimmäiseksi. Ensin koirat käskystä maahan, jättö, käynti kaukana, samantien takaisin, käskystä ylös. Sitten sama setti, mutta kaukana koirasta haukotus ja venyttelyä tms hämäystä. Olin kyllä hurjan ylpeä. Muut koirat ovat reaktiivisia, mutta Reima makoili rauhassa ja rennosti ja tarkkaavaisesti, noudatti käskyjä kerralla yms. Superrrrrr <3  Lopuksi keskusteltiin vielä koirakammosta, treenikaveri-sakemannin kimppuun on käynyt koiria niin monta kertaa, että on sen vuoksi niin hermona. Harmillinen juttu. Lupasin Ansan terapia-avuksi, jos on tarvetta. Niin ja juu, nyt poistuttiinkin hallista kunnialla, jes!!!

Mitä treenaamme tulevalla viikolla:
  • seuraamista, käännös vasemmalle
  • noudossa erityisesti kapulan pitämistä
  • luoksetuloa
  • ohjaaja perehtyy siihen, mikä ruudun opettamismetodi voisi meille toimia
  • kaukojakaukojakaukoja

Nyt olen jotenkin supertyytyväinen tuohon otukseen, sen kanssa on ollut erityisen hauskaa treenata tällä viikolla. Tauko on varmaan tehnyt hyvää. Pitäisi malttaa pitää treenitaukoja silloin tällöin myös uroksen kanssa: nartun kanssa tulee juoksujen takia tauko pari kertaa vuodessa. 

PS. Reiman kimppuun käyneen sakemannin poika asuu edelleen naapurustossa ja kunnioittaa näemmä perinteitä: se yritti hypätä tuuletusikkunan läpi murhaamaan Reiman, kun käppäiltiin kaikessa rauhassa pihalla. Huoh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti