sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Huh hellettä!

Kesä on viimein löytänyt Lakeudet. Mahtavasta lämpöaallosta huolimatta päätin, että nyt on ryhdistäydyttävä Reiman kanssa aksailussa. Pihassa on vapaasti käytettävä aksakenttä ihan välttävän kuntoisilla esteillä, ja koira viettää päivät häkissä kentän _vieressä_, tuskin se tuollei mitään uutta oppii ja kehittyy? Ainahan sitä voi toki kokeilla, mutta jos valittaisiin tää varmempi reitti kuiteskin. Sysäyksen tälle innolle sai aikaan se, että Päivi ja Ilse kävi eilen täällä pentumiitingissä ja otettiin pikku aksailut, ja sain Maijulta pujotteluun verkot lainaan, jipii! Maltti ei kuulemma niitä ihan ekalla viikolla tarvitse;)

Nojuu, otettiin tänään siis pikku treenit. Apsu pääsi tietysti tätiaksailemaan, hän tomerasti pompotteli esteitä vähän sinnepäin(esim. putkeen ei millään meinannut muka osua, mutta kun vähän kohotti ääntä niin kummasti putken suu löytyikin!). Se ei ole kauheasti targetin kanssa treenannut, ja olin ylpeä, että se ei varastanut suoraan alustalle, vaan malttoi seurata ohjaajaa(jolla ei ollut nameja). Treenattiin rengas-putki-hyppy-pätkää osissa ja yhdessä. Lopuksi pari kertaa A, mutta sitä ei sitten alettu hinkkaamaan sen kummemmin(vielä), vaikka aika läpijuoksuksi menikin. Tämä siis otettava projektiksi ainakin kesälle!

Reima-rassu joutui odottamaan reunalla, kun Aps pääsi ensin treenaamaan. Vähän hinisteli, mutta ei sen kummempaa. Omalla vuorollaan Reima ajatteli heti, että no minullapa on ASIAA, ja huomautin kyllä vauhdin yms vähenemisen uhallakin, että kyllä se olen minä joka käskyttää ja Reima joka hiljaa tottelee. Meni hyvin nopeasti(ja vähällä) perille. Otettiin ensin rengasta. Ensin ihan läheltä(koska ollut hankaluuksia hahmottamisessa), sitten vähän kauempaa, ja tadaa, hienosti meni, rengas oli hyvin hallussa! Sitten lisättiin 90kulmainen putki, ei ongelmaa. Sitten hyppy, tässä ensin hypystä ohi, olin asettanut esteen vähän huonoon paikkaan ja yritin vauhdista tehdä (taaksejättö?)puolenvaihdon ja olin auttamattomasti myöhässä. Siirsin estettä vähän järkevämpään paikkaan ja otettiin uusiksi pari kertaa, hienosti meni!

Sitten otettiin pussia ensimmäistä kertaa ihan omatoimisesti. Ei Reima kyseenalaistanut suljettua pussia ollenkaan, innolla pussiin vaan jeee ja kun namiakin löytyi niin sehän oli ihan huippua. Lopuksi otettiin koko setti, eli rengas, mutkaputki, hyppy ja pussi. Ensimmäisellä kerralla pussi meni huti, mutta toisella kerralla saatiin niin hyvä suoritus, että päätettiin treenit siihen, ja koirat pääsi vähän uiskentelemaan ja hengailemaan nurtsille.

Treeneistä jäi hyvä mieli ehdottomasti, Apsu oli mukavasti kuulolla, vaikka omaan tyyliinsä hössöttikin. Reima on kuin ihmeen kaupalla kehittynyt renkaan ja pussin kanssa, vaikka niitä ei pahemmin olla treenailtu. Ylpein olen kuitenkin siitä, että se keskittyi helteellä ihan mahtavasti, vaikka meidän kenttä on sellainen, että siellä on koirilla hankaluuksia keskittyä(jotkut valopäät käyttää kenttää koirien leikkiaitauksena, ja hajuja on sitten sen mukaan..). Vaan ei Reimaa pikku hajut haitanneet, hän oli Hommissa. Tästä on hyvä jatkaa!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti